ACTUEEL

Flip Klopper adviseur Nationaal Register

Flip Klopper is benoemd als adviseur van het Nationaal Register in Den Haag. Hij zal zich voornamelijk richten op het uitvoeren van zoekopdrachten voor bestuurders en toezichthouders van pensioenfondsen.

Klopper (1951) is sinds 2008 actief als bestuurder, intern toezichthouder en bestuursadviseur bij pensioenfondsen, instellingen en bedrijven. Zo was Klopper ondermeer voorzitter van de raad van commissarissen van zorgverzekeraar VGZ. Eerder was hij ondermeer directielid van de Nederlandsche Bank en bestuurslid van de Pensioen- en Verzekeringskamer. Van 1993 tot 2002 werkte hij voor ING en als directielid van Nationale-Nederlanden en daarvoor bij het Ministerie van Financiën.

Professionalisering

Het Nationaal Register is gespecialiseerd in de werving en selectie van professionele commissarissen en toezichthouders in de private en publieke sector. Daarnaast voorziet Nationaal Register ook in bestuursleden van pensioenfondsen, brancheverenigingen en goede doelen. Het Nationaal Register wil bijdragen aan de professionalisering van het interne toezicht door onderzoek en kennisuitwisseling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top