Finance

Crucell presteert beter dan verwacht

Biotechnologiebedrijf Crucell heeft in het eerste kwartaal van 2009 beter gepresteerd dan verwacht. Zowel de omzet als de nettowinst kwam hoger uit dan de verwachting van analisten. Crucell maakte zijn cijfers woensdag bekend. In het kwartaal boekte Crucell een nettowinst van 0,2 miljoen euro bij een omzet van 73,7 miljoen euro. Analisten rekenden gemiddeld op een nettoverlies van 3 miljoen euro op een omzet van 65 miljoen euro.

Groeiverwachting operationele winst

Het bedrijf herhaalde zijn eerder gepubliceerde verwachtingen voor 2009. De omzet zal volgens Crucell dit jaar met 20 procent groeien. Verder verwacht het bedrijf dat de operationele winst dit jaar significant zal verbeteren ten opzichte van 2008. Vorig jaar bedroeg de operationele winst 16,2 miljoen euro. Het bedrijf verwacht geen hinder te ondervinden van de moeilijke omstandigheden op de financiële markten.

Koers loopt op door griep

De koers van het aandeel Crucell is de afgelopen weken opgelopen door de onrust over de Mexicaanse griep. Farmaceuten en andere vaccinproducenten, zoals Crucell, zouden kunnen profiteren van een vraag naar vaccins voor het virus.

Vaccins beschikbaar voor Mexico

Crucell zei woensdag dat het bedrijf actief in gesprek is met overheden en non-gouvermentele organisaties. Crucell heeft recentelijk al de restanten van zijn seizoensgebonden vaccins beschikbaar gesteld voor verscheping naar Mexico.

Bouw nieuwe vaccinfabriek in Zuid-Korea

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008 groeide de omzet met ruim 50 procent. Volgens het bedrijf was dit vooral te danken aan een toename van de vraag naar zijn vaccins voor kinderen. De verkopen van deze middelen groeide ten opzichte van een jaar eerder met 72 procent.

Crucell zei verder dat de bouw van een nieuwe vaccinfabriek in Zuid-Korea voorspoedig verloopt. De investering in de productiefaciliteit bedraagt ongeveer 50 miljoen euro. Het grootste deel van deze kosten maakt het bedrijf in 2009. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top