ACTUEEL

NMa eist vergunning voor overname Emergis

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelt dat de overname van Stichting Emergis door Parnassia Bavo Groep, de concurrentie in de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland beperkt. De toezichthouder eist daarom een vergunning voor de overname. De NMa doet dan nader onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie. Als de GGZ-instellingen een vergunning aanvragen, dan moet de NMa binnen 13 weken beslissen of de concentratie wordt toegestaan.

Emergis is de grootste GGZ aanbieder in Zeeland, terwijl de Parnassia Bavo Groep een belangrijk alternatief is via de PsyQ-vestiging in Goes. Bij een overname zou dit alternatief voor de patient verdwijnen. Daarnaast heeft de Parnassia Bavo Groep een sterke positie in de aan Zeeland grenzende regio Zuid-Holland. Dit kan gevolgen hebben voor de betaalbaarheid en kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland.

Concurrentiedruk

Als partijen besluiten een vergunning aan te vragen, zal het vervolgonderzoek van de NMa zich ondermeer richten op de vraag hoe groot de concurrentiedruk is op Emergis van andere GGZ-aanbieders in Zeeland. Daarnaast gaat de NMa na wat de mogelijke invloed kan zijn van GGZ-aanbieders die willen toetreden tot de Zeeuwse markt. Ook inventariseert de NMa of er voor patiënten in Zeeland voldoende keuzemogelijkheden overblijven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top