ACTUEEL

Slotervaart moet Amsterdam miljoenen betalen

Slotervaart moet Amsterdam miljoenen betalen

Het Slotervaartziekenhuis moet de gemeente Amsterdam ruim 5,5 miljoen euro betalen. Deze uitspraak heeft de Amsterdamse rechtbank onlangs gedaan. Het ziekenhuis moet een miljoenenlening inclusief achterstallige rente in één keer aflossen. Dat meldt Medisch Contact.

De gemeente Amsterdam Het destijds kwakkelende Slotervaartziekenhuis kreeg in 1997 een achtergestelde lening van bijna 10 miljoen gulden van de gemeente Amsterdam. Deze stapte vorig voorjaar naar de rechter om het geld van de lening en achterstallige rente van het ziekenhuis terug te vorderen. Mislukte onderhandelingen over een aanpassing van de leningsvoorwaarden vormden aanleiding om naar de rechter te stappen.

Betalingsperikelen

Bestuursvoorzitter en mede-eigenaar van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak is van mening dat het ziekenhuis de lening niet terug hoeft te betalen. Het ziekenhuis heeft de gemeente al genoeg betaald volgens haar. Vorig jaar liet ze weten dat het ziekenhuis bijna drie miljoen euro heeft afgelost en nog eens eenzelfde bedrag aan boeterente heeft betaald. Alles bij elkaar is dit bijna anderhalf miljoen euro meer dan de oorspronkelijke lening, aldus Erbudak. Verder stelt ze dat de lening destijds zou zijn afgesloten door onbevoegde bestuurders en tegen onbillijke voorwaarden.

Rechtbank

De rechtbank heeft alle verweren van het ziekenhuis verworpen en heeft beide eisen van de gemeente toegewezen. Dat houdt in de volledige terugbetaling van de lening van bijna 4,6 miljoen euro, en de betaling van bijna één miljoen aan achterstallige rente. Bestuursvoorzitter Erbudak laat weten in hoger beroep te gaan, aldus Medisch Contact.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top