ACTUEEL

Heartville wint Games for Health award 2012

De Games for Health award 2012 is gewonnen door Jaap Gerritsen met het game-concept Heartville. Dit is live op TEDxMaastricht bekend gemaakt. De winnaar krijgt 200.000 euro om de game te bouwen.

Mensen met een psychische stoornis hebben een levensverwachting die 25 jaar lager ligt dan gemiddeld. Heartville is een concept dat als coach dient voor mensen met een psychische stoornis om zo hun manier van leven te veranderen. In Heartville bouwt de gebruiker een stad op door gezond te leven.

Genomineerden

In totaal werden 69 game ideeën ingestuurd. Daaruit  werden vijf genomineerden gekozen. De andere genomineerden voor de Games for Health award 2012 waren, DayDream , gemaakt door Jan Jonk, Chain of Foods van Diane Tucker, Figure Running gemaakt door Willempje Vrins en Leonieke Verhoog en Game Domestic Violence van Jan de Werd.

De winnaar werd bepaald door een combinatie van een juryrapport en een stemming onder het publiek van TEDxMaastricht. Opmerkelijk was dat beide stemmingen exact hetzelfde resultaat opleverden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top