ACTUEEL

Charim Thuiszorg Veenendaal onder toezicht IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft thuiszorginstelling Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht geplaatst. Dat maakte de IGZ donderdag 3 mei 2012 bekend. Het verscherpte toezicht is ingesteld omdat er bij de organisatie grote problemen zijn aangetroffen op het gebied van de medicijnveiligheid.

Medicatie werd gewijzigd door een thuiszorgmedewerker van Charim zonder een door een arts geautoriseerde medicatieopdracht. Daarnaast kwam de IGZ er achter dat er slordig werd omgesprongen met de protocollen voor toediening van medicatie. Er bestaan bij de IGZ grote zorgen over de bekwaamheid en bevoegdheid van het personeel en uitzendkrachten van de thuiszorgorganisatie.

Controles

Het verscherpt toezicht geldt voor zes maanden. In deze periode dient Charim onmiddellijk maatregelen te nemen om de medicatieveiligheid te verbeteren. De IGZ zal in de komende maanden zowel aangekondigde als onaangekondigde controles uitvoeren bij Charim.

Charim reageert teleurgesteld, maar erkent de problemen. Charim neemt  extra maatregelen om ervoor te zorgen dat zij binnen de gestelde termijn voor het verscherpte toezicht de medicatieveiligheid op orde heeft. Naast het op orde brengen van de thuiszorg is de zorggroep hard bezig haar algehele kwaliteit van zorg en de interne organisatie te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top