ACTUEEL

Medewerkers Gemini in actie tegen reorganisatieplan

Medewerkers Gemini in actie tegen reorganisatieplan

Het actieplatform ‘Laat het Gemini niet in de kou staan’ heeft ruim 26.000 handtekeningen verzameld voor behoud van werkgelegenheid en goede ziekenhuiszorg in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder.

Schrappen arbeidsplaatsen

De raad van bestuur van het Gemini Ziekenhuis wil minimaal 106 arbeidsplaatsen en 70 bedden in Den Helder schrappen. Dit plan hangt samen met de bouw van een Top Klinisch Interventie Centrum in Heerhugowaard.

Abvakabo FNV voert samen met medewerkers van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder actie tegen de reorganisatieplannen van de raad van bestuur. In het platform ‘Laat het Gemini niet in de kou staan’ werken medewerkers van het Helderse ziekenhuis, Abvakabo FNV, lokale politieke partijen, het patiëntenplatform, seniorenbonden en het WMO-platform nauw samen.

Eric Maas, bestuurder zorg van Abvakabo FNV: “Het personeel van het ziekenhuis staat voor een omvangrijke en pijnlijke operatie met verlies van arbeidsplaatsen in Den Helder. Abvakabo FNV houdt vast aan de afspraken over geen gedwongen ontslag en herplaatsing van alle medewerkers in passende functies. Daarnaast is goede ziekenhuiszorg van levensbelang voor de Kop van Noord-Holland.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top