ACTUEEL

RKZ worstelt met miljoenenschuld

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk verkeert in grote financiële problemen. Dit meldt het NRC Handelsblad. Het ziekenhuis heeft volgens NRC een miljoenenschuld bij zorgverzekeraar Achmea, die het niet kan terugbetalen.

Het ziekenhuis heeft voorschotten van Achmea die waren bedoeld voor behandelingen, in nieuwbouwprojecten gestoken, zo meldt het NRC. In totaal zou Achmea een bedrag van 25 miljoen euro terug vorderen.  

Aansluiting

Begin april maakte het Rode Kruis Ziekenhuis bekend de nieuwbouwplannen in Heemskerk in de ijskast te zetten. Ook liet het ziekenhuis weten aansluiting te zoeken bij de MCA Gemini Groep.  Volgens het NRC zoekt het ziekenhuis ook naar een investeerder die de schuld over wil nemen. Het ziekenhuis ontkent dat.

Kwetsbaar

Met circa 300 bedden en een jaaromzet van ruim 100 miljoen euro, is het Rode Kruis Ziekenhuis, ondanks de aanwezigheid van een gespecialiseerd brandwondencentrum, kwetsbaar. De bedrijfsresultaten van enkele tonnen zijn onvoldoende om aan de schuldverplichting jegens Achmea te voldoen. Het ziekenhuis en Achmea zeggen in onderling overleg tot een snelle oplossing te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top