ACTUEEL

Directeur communicatie VUmc stapt op

Directeur communicatie Mariet Bolluijt van het VUmc heeft per 1 juni haar functie ter beschikking gesteld. Dit blijkt uit een intern schrijven van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

In het schrijven wordt het vertrek van Bolluijt niet nader toegelicht, maar het heeft er alle schijn van dat haar vertrek samenhangt met het debacle rond het tv-programma ’24 uur tussen leven en dood’.  Donderdag bracht het ziekenhuis een intern onderzoek naar buiten waarin scherpe kritiek werd geuit op het optreden van de afdeling communicatie. De afdeling communicatie zou te veel op eigen houtje geopereerd hebben en onvoldoende oog gehad hebben voor de juridische en ethische implicaties van de tv-opnames. Na verschijnen van het kritische rapport wilde het ziekenhuis donderdag niet reageren op de vraag of het onderzoek ook personele consequenties had.  

Uitbesteed

In de brief zegt bestuursvoorzitter Elmer Mulder het besluit van Bolluijt om op te stappen te respecteren. Bolluijt, die sinds 2000 leiding gaf aan de afdeling communicatie, wordt door de raad van bestuur bedankt voor haar inzet voor het VUmc. Bolluijts taken worden voorlopig waargenomen door teamcoördinatoren Maartje van Boekel en Marieke Schutte. Het VUmc heeft de woordvoering over het tv-debacle uitbesteed aan adviesbureau Berenschot.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

wansink

1 juni 2012

Mevrouw Bolluijt van Communicatie is het befaamde Barbertje dat moet hangen. Daar zijn vast goede redenen voor. Maar om het ernstig geschonden vertrouwen te herstellen is meer nodig. Modern communicatie-beleid hoort tot de kerntaken van een RvB. Intussen schuift de leiding van het VUmc (de 'verdachte') haar verantwoordelijkheid af & wordt 'old school politics' bedreven: geslotenheid ipv openheid. Ongevraagd advies aan de RvT: veeg de stoep van bovenaf schoon.

Mr. R.M. Dalmijn

1 juni 2012

Het houden van toezicht is, zelfs voor een getalenteerd team als dat van het VUMc, razend ingewikkeld. Ik wens hen wijsheid bij de moeilijke keuzes en de krachtige beslissingen. Wellicht komen de beide dames uit de RvT tot een Salomons oordeel.

Anoniem

1 juni 2012

mevrouw Bolluijt is niet de enige, heeft overigens zwijgplicht (door afkoopsom?), ook het hoofd van IOP -verantwoordelijk voor afhandeling klachten - (dr Bas Geerdes) is zo getreiterd door de Raad van Bestuur dat hij per 1 augustus een functie elders heeft geaccepteerd.....

Anoniem

3 juni 2012

Houding van de RvB is laf. Niet alleen wordt de schuld op een ander afgeschoven, maar bovendien mijdt de RvB de transparantie om in het openbaar een toelichting te geven. Is leiderschap van de oude stempel.

Reputatieschade maar voor wie?

5 juni 2012

Interessant is dat in het colofon van de laatste Tracer, personeelsblad Vumc, mevrouw Bolluijt niet wordt vermeld bij redactie.

Top