ACTUEEL

CNV ziet brede steun voor cao VVT

Werknemers in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg (VVT) staan massaal achter het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao, dat werkgevers en drie van de vier vakbonden eind mei sloten. Dat concludeert CNV Publieke Zaak op basis van extern onderzoek in opdracht van de vakbond.

Vakbond Abvakabo FNV heeft het akkoord niet ondertekend. Als grootste vakbond in de sector vindt Abvakabo FNV dat het akkoord daarmee draagvlak en legitimiteit ontbeert. Om de mening onder werknemers te peilen houdt Abvakabo FNV een referendum waaraan alle werknemers in de sector kunnen deelnemen.

Ongelijk

Volgens CNV Publieke Zaak toont het onderzoek het ongelijk van Abvakabo FNV aan. “De representativiteit van vakbonden wordt vaak betwist, maar dit onderzoek toont aan dat zorgmedewerkers het akkoord breed dragen”, aldus CNV Publieke Zaak.

Acceptabel

Blijkens het onderzoek staan negen van de tien CNV-leden achter de nieuwe cao. Daarnaast zou meer dan de helft (58 procent) van de 450 duizend werknemers die onder de cao vallen positief zijn over het akkoord. Negen van de tien werknemers vinden de afgesproken loonsverhoging van 2,2 procent acceptabel. De inhoudelijke afspraken worden ook positief ontvangen. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt tegen het akkoord te zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top