ACTUEEL

Vakbond geeft startschot voor cao-referendum

Vakbond Abvakabo FNV is een referendumcampagne gestart rond de onlangs gesloten cao voor de verzorging, verpleging en thuiszorg. Met het referendum wil de vakbond het draagvlak voor deze cao in kaart brengen.

Abvakabo FNV is fel gekant tegen de nieuwe cao en heeft om deze reden het akkoord niet getekend. Volgens de vakbond doet het cao-akkoord niets aan nijpende problemen rond werkdruk, flexibilisering en kwaliteit van zorg.

Buiten spel

Daarnaast heeft Abvakabo FNV er grote moeite mee dat het akkoord alleen is ondertekend door de kleinere vakbonden CNV, NU91 en FBZ. Volgens Abvakabo FNV is daarmee 96 procent van de werknemers in de sector buiten spel gezet. Aan het referendum kunnen alle medewerkers in de VVT, leden en niet-leden, een uitspraak kunnen doen over het cao-akkoord. Als onderdeel van de referendumcampagne houdt Abvakabo FNV op 18 juni een openbaar debat in de Rode Hoed in Amsterdam. De digitale stembus is tot 3 juli open.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

de Jong

1 juni 2012

Abvakabo FNV leeft nog in een droomland van melk en honing. Het lijkt wel of zij in 2007 zijn blijven steken en inmiddels niet in de gaten hebben dat dit land in een mega crisis is terecht gekomen. Zoals uit de analyse ook deze week bleek, we hebben forse structurele problemen, die je niet oplost met kleine BTW-verhogingen etc. De afgesproken CAO is realistisch.
Overigens deze tranen met tuiten over het niet tekenen van de CAO. Ik kan me herinneren dat een paar jaar geleden dezelfde Abvakabo een CAO tekende, die door het CNV niet werd getekend. Het is jammer maar wordt eens volwassen.

Top