ACTUEEL

Ook Atrium MC wil geld zien van ICT-bedrijf Alert

Atrium MC in Heerlen is bezig met een juridische procedure tegen het Portugese ICT-bedrijf Alert Life Sciences Computing. Eerder dienden drie Brabantse ziekenhuizen een claim in wegens het niet nakomen van contractuele verplichtingen.

Atrium MC besloot in juli 2011 het twee jaar daarvoor gesloten contract met Alert op te zeggen omdat bleek dat het bedrijf zijn verplichtingen tot het leveren van een werkend Ziekenhuis Informatie Systeem/Elektronisch Patienten Dossier (ZIS/EPD) niet nakwam. Het systeem kwam niet verder dan de testomgeving. Struikelblok waren ondermeer de aanpassingen die nodig waren om het systeem in lijn te brengen met de Nederlandse regels.

Claim

Voor de implementatie van het systeem had het ziekenhuis uit Heerlen vijftien miljoen euro begroot. Drie Brabantse ziekenhuizen, Jeroen Bosch Ziekenhuis, TweeSteden en Bernhoven, gingen Atrium MC met een claim voor. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis eist in totaal 9,2 miljoen euro. Bij de claim van het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg gaat het om enkele miljoenen. Hoe hoog het bedrag is dat Atrium MC terugvordert, is nog niet bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top