ACTUEEL

Borghuis Business Improvement Manager 2012

Inge Borghuis is verkozen tot Business Improvement Manager 2012. Zij dankt de titel een succesvol anderhalf jaar durend transitieproject bij thuiszorgorganisatie Zorgaccent.

Borghuis was verantwoordelijk voor het transformeren van de thuiszorgorganisatie tot vijftig zelfsturende wijkteams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de zorg voor cliënten in een vaste wijk. Hierdoor kennen cliënten en zorgverleners elkaar beter. Daarnaast komen er minder verschillende zorgverleners over de vloer.

Stimulans

Borghuis reageerde enthousiast op het winnen van de prijs: "Deze prijs is een stimulans voor de maatschappelijke opdracht van de zorgsector om meer zorg te bieden voor minder geld en een herwaardering van het vakmanschap,"

Juryvoorzitter Ed Nijpels was duidelijk in zijn commentaar: "De thuiszorg bevindt zich in een complexe en maatschappelijk gevoelige wereld. Er zijn veel partijen bij betrokken en zij hebben last van politieke tegenwind. Ondanks de druk van de politiek heeft Borghuis het voor elkaar gekregen om een draai te maken met de organisatie.

Ondersteuning

Kiwa Prismant, het expertisecentrum voor transparantie in de zorg ondersteunde haar bij het project bij Zorgaccent. Op dit moment implementeert Borghuis haar aanpak bij zorgorganisatie Osira Amstelring.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top