ACTUEEL

Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum fuseren

Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum fuseren

Twee grote ggz-instellingen, Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum, zijn per 1 juli gefuseerd. De nieuwe zorgonderneming heet Antes, dat vrij vertaald ‘eerder, actiever, beter’ betekent. De vertrouwde merken Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum blijven bestaan.

Antes

Met de fusie tot Antes bundelen de organisaties twee expertises, wat zij als een belangrijke meerwaarde zien voor zowel de cliënt als de samenleving.

Raad van bestuur en raad van toezicht

Per 1 juli 2012 bestaat het nieuwe bestuur uit Sjef Czyzewski (voorzitter), Wouter Teer (lid, vicevoorzitter) en Ben van de Wetering (lid). Uit de huidige raden van toezicht van Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum is een nieuwe raad van toezicht gevormd. Het voorzitterschap van de raad van toezicht wordt vervuld door Cora van Steenderen-Koornneef.

Voorgeschiedenis

Het samengaan van Bouman GGz en Delta kent een lange voorgeschiedenis. Zo'n tien jaar geleden schurkten de twee Rotterdamse ggz-aanbieders ook al tegen elkaar aan. Terwijl destijds op sommige locaties al de nieuwe naambordjes waren aangebracht, werd de fusie toen te elfder ure afgeblazen wegens "gebrek aan draagvlak in de beide instellingen". De Volkskrant suggereerde destijds dat de werkelijke reden voor het mislukken van de fusie lag in persoonlijke en beleidsmatige onmin tussen toenmalig Delta-topman Eddy Schuyer en Czyzewski.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koppenol

3 juli 2012

Dat de fusie maar moge slagen. Dat is "oud-Nederlands".
Na de vorige die veel kostte en mislukte mag wel eens een dergelijke wens worden uitgesproken.
Doch....Deze fusie zal ongetwijfeld wederom kosten.
Het bloemetje (in geel of noem het 'goud') wat ik op zich al vreemd vond dat daar kennellijk zo'n goudkleurig iets voor werd gekozen, in verband met de bezuinigingen ook al toen,
lijkt en dat is echt zo op het bloemetje van het toiletpapier van Euroshopper. (AH zoals de meeste mensen wel weten).
"Lijkt" zeg ik erbij, valt natuurlijk niet te vergelijken. Doch. Welk bloemetje brengt meer op. Wel een intrigerende gedachte...

Top