ACTUEEL

RKZ ververst vrijwel complete top

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk heeft Jeroen van Roon benoemd als voorzitter raad van bestuur. Daarnaast treden vier nieuwe leden toe tot de raad van toezicht. De veranderingen in de top van het ziekenhuis zijn onderdeel van de afspraken die het Rode Kruis Ziekenhuis onlangs maakte met Achmea.

Van Roon heeft, als partner verbonden aan Boer & Croon Healthcare, onder meer een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen op bestuurlijk niveau geadviseerd en publiceert regelmatig over de gezondheidszorg. Met de benoeming van Van Roon wordt de raad van bestuur van het RKZ uitgebreid naar twee personen

Raad van Toezicht

Derk Vermeer, Chris van der Werken, Rolf de Folter en Marjan Trompetter zijn toegetreden tot de raad van toezicht van het RKZ.

Vermeer is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij heeft een interim en adviespraktijk na een loopbaan bij Shell. Vermeer was tot 18 juni 2012 interim bestuursvoorzitter van het Waterland Ziekenhuis. Ook was hij was eerder interim voorzitter raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis

Van der Werken is Emeritus Hoogleraar Heelkunde en bekleedt tal van managementfuncties in de gezondheidszorg. De Folter heeft een advies- en interim-managementbureau en heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de (ziekenhuis) gezondheidszorg. Trompetter is onder meer zelfstandig organisatieadviseur en universitair docent organisatiekunde. Zij is onder andere lid van de raad van toezicht van GGZ Friesland en Ziekenhuis st. Jansdal.

Miljoenenschuld

Dit voorjaar werd bekend dat het ziekenhuis kampte met een miljoenenschuld als gevolg van overfinanciering door Achmea in 2009 en 2010. De zorgverzekeraar trad op als kapitaalverstrekker en stak het geld onder andere in verbetering van veiligheid en huisvesting en een tijdelijke aanbouw die nodig was vanwege ruimtegebrek. Onderdeel van de afspraken die als gevolg van de schuld gemaakt werden was dat Achmea zeggenschap zou krijgen in de invulling van de top van het RKZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top