ACTUEEL

VGZ organiseert wedstrijd tegen obesitas

VGZ organiseert een wedstrijd voor innovatieve ideeën om obesitas tegen te gaan. De wedstrijd VoorGoedeZorg, een landelijke wedstrijd voor innovatieve ideeën in de gezondheidszorg, wordt voor de tweede keer gehouden.

In Nederland hebben 6,5 miljoen mensen last van overgewicht. Obesitas komt in Nederland steeds meer voor en vaak in combinatie met andere ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Obesitas is veel in het nieuws, maar er wordt vaak gezegd dat het een lifestyle probleem is, terwijl obesitas volgens VGZ moet worden gezien als een chronische ziekte.

Andere kijk

VGZ wil met VoorGoedeZorg ook de andere kant laten zien van een probleem dat in de maatschappij speelt. De focus ligt op preventie, zelfmanagement en eHealth, al staat de wedstrijd ook open voor initiatieven van een andere aard.

De wedstrijd staat open voor iedereen van individu tot zorgverlener, maar ook commerciële ideeën zijn welkom. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 7 augustus hun idee rondom het thema obesitas insturen. De vijf beste ideeën worden in de finale op 29 oktober 2012 gepresenteerd aan voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury. De winnaar wint de uitvoering van het project: samen met VGZ wordt een projectteam opgezet dat gaat helpen bij de ontwikkeling en uitvoering van het idee.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

A.G de Groot

5 juli 2012

Hulde aan VGZ die op deze wijze het belang van aanpak van obesitas wil onderstrepen

Ook in andere innovaties zoals het direct contracteren van ZZP-ers nemen zij het voortouw

Top