ACTUEEL

Onrust onder personeel verzorgingshuis Roden

Vanwege de kwaliteit van de zorg en het personeelsbeleid is in verzorgingshuis De Hullen in Roden grote onrust ontstaan onder het personeel. Dat meldt het Nieuwsblad van het Noorden.

Personeel eist vertrek bestuurder

Een deel van het personeel heeft het vertrouwen opgezegd in de raad van bestuur van de zorginstelling. De vrijwilligers overwegen een stiptheidsactie. In een brief aan voorzitter André van den Brand van de raad van bestuur wordt diens vertrek geëist, omdat er naar de mening van de protesterende personeelsleden in een jaar tijd niets veranderd is aan de gang van zaken.

Hoog ziekteverzuim

Door personeelsgebrek en hoog ziekteverzuim (15 procent) zouden bewoners was- en douchebeurten regelmatig worden overgeslagen net als de wekelijkse schoonmaakbeurt van de kamers. Ook zijn er volgens het Nieuwsblad van het Noorden klachten over fouten met eten en medicijnen. De cliëntenraad van De Hullen bevestigt de onrust en een toename van de klachten. De raad wil in overleg met de ondernemingsraad verbeteringen afdwingen. De voorzitter van de raad noemt de klachten over de verzorging overigens overdreven. Meer over de onrust onder het personeel van De Hullen in het Nieuwsblad van het Noorden. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top