ACTUEEL

Enquête over seniorvriendelijkheid ziekenhuizen

Ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG hebben een vragenlijst opgesteld om te inventariseren wat patiënten en begeleiders vinden van de seniorvriendelijkheid van ziekenhuizen. Hiermee willen de organisaties inzicht krijgen in hoeverre 135 ziekenhuislocaties in Nederland ingericht zijn op de behandeling van ouderen.

In de vragenlijst wordt onder andere stilgestaan bij een goede bereikbaarheid van het ziekenhuis, begeleiding van het ziekenhuis in een stervensfase, goed op elkaar afgestemde zorg en integrale diagnostiek.

Keurmerk

In januari 2012 werd bekend dat de ouderenorganisaties het project ‘keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis’ opstartten om de ziekenhuizen er van te doordringen dat de zorg voor ouderen onvoldoende is. Naast de enquête wordt het onderzoek mede uitgevoerd door seniorscouts die de organisaties zelf opleiden. Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot een officieel keurmerk seniorvriendelijke ziekenhuizen, met als uiteindelijke doel de ziekenhuiszorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top