ACTUEEL

Hoog complexe zorg Röpcke-Zweers naar Isala

Hoog complexe zorg Röpcke-Zweers naar Isala

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, en de Isala Klinieken in Zwolle gaan hun samenwerking op het gebied van hoog complexe zorg verder uitbouwen. Voor hoog complexe behandelingen kunnen patiënten terecht bij Isala.

De samenwerking leidt volgens de ziekenhuizen tot een compleet zorgaanbod in de regio Hardenberg, waarbij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis garant staat voor goede basiszorg in samenwerking met huisartsen in de regio. De raden van bestuur en medische staven van beide ziekenhuizen hebben donderdag hiertoe een intentieverklaring ondertekend.

Investeringen in specialistische infrastructuur

Als uitgangspunt van de geïntensiveerde samenwerking noemen beide ziekenhuizen dat de behandeling, met inachtneming van keuzevrijheid van de patiënt, waar mogelijk dichtbij huis zal plaatsvinden en als het nodig is bij de Isala Klinieken in Zwolle. Doel is te komen tot optimale zorgverlening aan patiënten, kwalitatief verantwoorde en doelmatige zorg en een efficiënte benutting van investeringen in specialistische infrastructuur.

Op het gebied van bijvoorbeeld dotterbehandelingen, neurochirurgische operaties en vruchtbaarheidsbehandelingen werkten de ziekenhuizen al samen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top