ACTUEEL

Rotterdam wil werklozen inzetten in thuiszorg

De gemeente Rotterdam wil dat bijstandsgerechtigden met ingang van volgend jaar ook aan de slag gaan in de thuiszorg. Wethouder Marco Florijn heeft zijn wens neergelegd bij thuiszorgorganisaties, zo bevestigde een woordvoerder van de gemeente berichtgeving van RTV Rijnmond.

 "De thuiszorg biedt vele kansen voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt", aldus Marco Florijn tegenover RTV Rijnmond. Thuiszorgorganisaties zouden volgens de wethouder meer moeten gaan samenwerken met andere instanties die zich inzetten voor zieken en ouderen. "Ik denk bijvoorbeeld aan een boodschappenservice. Medewerkers van de thuiszorg zijn nu veel tijd kwijt aan dat soort werk. Dat kan heel goed door nog ongeschoolde mensen worden gedaan."

Verdringing

Vakbond Abvakabo FNV is niet onverdeeld positief over de plannen van Florijn. In een reactie aan de stelt een woordvoerder dat het project de vraag oproept rond de kwaliteit van zorg. “Hoe ga je borgen dat mensen die er nieuw inkomen ook de juiste kwaliteit van werken kunnen leveren.” Daarnaast is de vakbond benauwd dat de werkgelegenheid van de werknemers in de thuiszorg onder druk komt te staan. “Er dreigt toch iets van verdringing te ontstaan.”

Loonsom

Als het aan Florijn ligt trekken de thuiszorgorganisaties 10 procent van hun loonsom uit om bijstandsgerechtigheden en mensen die nu werken in sociale werkplaatsen in dienst te nemen. De gemeente kan de eis stellen omdat ze volgend jaar maart de thuiszorg opnieuw uitbesteedt. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

wansink

8 augustus 2012

Gebeurt elders ook. Neem Vivantes in Sittard-Geleen. Borging? Nieuw aangenomen personeel met een UWV-rugzakje wordt meteen bijgeschoold in Lean Six Sigma.

Top