ACTUEEL

Partij 50Plus opent medicijnenmeldpunt

De nieuwe politieke partij 50Plus heeft een meldpunt geopend waar mensen kunnen melden welke medicijnen in het buitenland goedkoper zijn dan in Nederland. Met de resultaten wil de partij de minister van Volksgezondheid dwingen om de farmaceutische industrie de prijzen voor medicatie te laten aanpassen. Dat meldt de ouderenpartij dinsdag.

Volgens 50Plus kan door prijsverlagingen op een redelijke manier worden bespaard op de kosten van de zorg. "Ziektekostenpremies blijven op die manier betaalbaar en het eigen risico hoeft niet te worden verhoogd", aldus 50Plus-lijsttrekker Henk Krol. Volgens de partij zijn veel medicijnen in het buitenland goedkoper dan hier.

Formulier

Mensen kunnen een melding maken door op de site 50Pluspartij.nl een formulier met hun ervaringen in te vullen.

De afgelopen dagen is veel te doen geweest om de prijs van medicijnen. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) stelde in een conceptadvies dat dure geneesmiddelen voor de ziekten van Pompe en Fabry niet langer vergoed moeten worden. Dit omdat de prijs niet opweegt tegen de gezondheidswinst. Daarop werd onder meer in de Tweede Kamer en bij patiëntenverenigingen kritisch gereageerd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 augustus 2012

Ik vind het prima dat de prijzen van medicijnen eens goed tegen het licht worden gehouden. maar niet alleen in het buitenland zijn de prijsverschillen groot. Neem nu de prijs van Loperamide, ( diarree-remmer ) kost bij de apotheek en drogist en supermarkt tussen de € 2,50 em € 4,00, 10 stuks. Als ik mijn boodschappen bij Liddl haal, en koop daar mijn loperamide, kost dit € 0,99 voor 10 stuks. het wordt dan weliswaar niet op recept verstrekt, maar toch. ook paracetamol, 20 stuks kost bij Liddl € 0,29

Top