ACTUEEL

Ggz-topvrouw wordt inspecteur-generaal IGZ

Ggz-topvrouw wordt inspecteur-generaal IGZ

Ronnie van Diemen is door de ministerraad benoemd tot inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Van Diemen volgt Gerrit van der Wal op die afgelopen zomer met pensioen is gegaan.

Kinderarts-nefroloog Van Diemen (1958) is sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Oost Brabant. Daarnaast bekleedt zij diverse nevenfuncties op het gebied van de kwaliteit van medische zorg en het medisch en verpleegkundige opleidingscontinuüm. Eerder was ze ondermeer werkzaam als afdelingshoofd-opleider kindergeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. In 2003 stapte ze over naar het VUmc in Amsterdam waar zij een aantal functies op met name onderwijsgebied heeft bekleed.

Procedure

De benoeming van Van Diemen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De functie van inspecteur-generaal wordt sinds het pensioen van Van der Wal waargenomen door Jan Willem Weck. Van Diemen gaat op 1 december als inspecteur-generaal aan de slag.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Kunst

24 augustus 2012

Met de komst van dr van Diemen weet ik als moeder van een oud-patientje van dr van Diemen dat de ministerraad en IGZ een zeer goede keus heeft gemaakt. Ik ben zeer verheugd dat zij deze functie gaat vervullen !

Van harte !

Vollebregt InnoSana

25 augustus 2012

Dr van Diemen
Van Harte gefeliciteerd
Als vader van een promoverend (kinder)arts en als zorginnovator weet ik dat de IGZ een goede Toparts krijgt en de belangen van de patient beter behartigd zullen worden
Deze keus is een doorbraak
Succes

Zwanikken

27 augustus 2012

Ronnie van harte gefeliciteerd,de belangen van de GGZ ,patiënten,en van alle andere, zullen zeker goed worden behartigd .


Wim van der Meeren

27 augustus 2012

Verrassende stap Ronnie!
Veel succes en veel plezier bij de inspectie.

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL en IEU-Alliance

27 augustus 2012

Geachte Mevrouw van Diemen,
Er is sprake van een noodsituatie van slachtoffers van medische fouten zie oa
- rapport van Prof. J. van Dijk, instituut Intervict Universiteit van Tilburg:
http://www.sin-nl.org/pdf/pdf.php?artikel=Intervict
-het Zwartboek van SIN-NL:
http://www.sin-nl.org/pdfs/Zwartboek180608.pdf.
Derhalve het respectvolle doch dringende verzoek tot overleg en hulp op korte termijn.

Peter van den Berk

29 juni 2014

Mevrouw van Diemen is geen kinderarts zij heeft daar geen diploma van.

JanCees van Beers

10 december 2014

Dag Ronnie,
Ik zag je onlangs op televisie, zorgelijk over zorg.
Ja, er is nog heel wat te verzetten om ons 'nationale monument' in goede banen te leiden. Ik heb mij daar ca. 30 jaren voor ingezet, van extra muraal tot GGZ. In die laatste hoedanigheid (Hoofd Bureau Opleidingen GGZ Oost Brabant) troffen we elkaar in het voorjaar van 2010 voor het laatst. Voor mij nog immer jammer, dat we het door mij ontwikkelde 'grand design' voor de GGZ praktijk (Leerhuis) niet samen verder hebben kunnen realiseren. Toen ik, bij opruim werkzaamheden, het 'comprehensive masterplan' tegenkwam werd ik weer helemaal enthousiast." De tijd heelt alle wonden", sommige hebben evenwel tijd nodig om die heling tot een goed einde te brengen. Ik sta nog steeds opscherp, 'after all those years'!
Ik wens je succes bij de generale inspectie van ons nationale erfgoed, de gezondheidszorg.
JanCees van Beers, voormalig Hoofd Bureau Opleidingen GGZ Oost Brabant.


Top