ACTUEEL

Guy Peeters nieuwe voorzitter NFU

Guy Peeters nieuwe voorzitter NFU

Guy Peeters, voorzitter raad van bestuur van Academisch Ziekenhuis Maastricht, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra (NFU). Hij volgt Elmer Mulder op, de ex-bestuursvoorzitter van het VUmc die is opgestapt na de recente crisis in het Amsterdamse ziekenhuis.

Volgens de NFU is er geen verband tussen het aftreden van Mulder bij het VUmc en de NFU. “Mulder zat hier al bijna twee jaar. Zijn periode zat er op. We hebben vorig jaar al besloten dat er een wisseling zou komen”, aldus een woordvoeder.

Guy Peeters

Guy Peeters is sinds 2003 voorzitter raad van bestuur van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Sinds 2008 is hij tevens voorzitter van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+, het samenwerkingsverband van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de faculteit Health, Medicine and Life Sciences. Daarvoor was Peeters werkzaam als voorzitter raad van bestuur van de Stichting VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg (voorheen Stichting Ziekenhuizen Noord-Limburg). Peeters volgde een studie geneeskunde aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen, waarna hij zich specialiseerde als KNO-arts in het St Radboud Ziekenhuis te Nijmegen en vrijgevestigd specialist werd.

NFU

De NFU is het samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (umc’s) in Nederland. In tegenstelling tot veel andere brancheorganisaties benoemt het NFU-bestuur zijn voorzitter uit eigen kring.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

4 september 2012

Beste Guy,
Gefeliciteerd! Dat wordt nog regelmatiger lange afstanden rijden ????
Gr. Dick

Top