ACTUEEL

Elmer Mulder vertrekt bij VUmc

Elmer Mulder vertrekt bij VUmc

Bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het in opspraak geraakte academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam is vrijdag opgestapt. Ook bestuurslid Wouter van Ewijk heeft zijn functie neergelegd. Dat heeft de raad van toezicht van het ziekenhuis meegedeeld.

Spanningen

"Het is ons niet gelukt om de voortdurende spanningen rond een aantal van onze medisch specialisten te bezweren'', laat Mulder in een verklaring weten. Dinsdag besloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het VUmc onder verscherpt toezicht te stellen. Aanleiding was een ruzie tussen specialisten, en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Daarna zette het ziekenhuis longarts Piet Postmus op non-actief, die de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak had gesteld. Die stap van het ziekenhuis kreeg veel kritiek.

Gewaarborgd

Volgens de opgestapte Van Ewijk is "op alle mogelijke manieren gepoogd de situatie weer onder controle te krijgen''. Naar zijn zeggen is de patiëntveiligheid daarbij "constant'' gewaarborgd geweest. "Maar het interne conflict hebben we helaas nog niet kunnen oplossen.''

Interim

Het derde lid van de raad van bestuur, vicevoorzitter en decaan Stalman, blijft zijn functie vervullen. De raad van toezicht zegt begrip te hebben voor het opstappen van de twee mannen en accepteert dat besluit. De raad is inmiddels begonnen de twee vacatures op interimbasis te vervullen met 'zeer ervaren managers'. Hierover volgt volgende week meer nieuws, aldus Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht van het VUmc, in het NOS Journaal. (bron: ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 augustus 2012

Zal wel veel kosten qua afkoopregelingen voor dhr Mulder en dhr Ewijk, prof Postmus. Aan dhr Mulder is geen groot inspirerend bestuurder verloren.

A.G de Groot

25 augustus 2012

Postmus , moet blijven
Bescher, de klokkenluiders in de Zorg

RVB-s in Nederland, de norm is gezet , U lost het op of U gaat eruit

Anoniem

26 augustus 2012

mevrouw schippers mag eens optellen hoeveel tonnen er de afgelopen jaren verdwijnen door betalingen aan bestuurders die niet functioneren. en nu weer twee ervaren interimmers en wat gaat dat weer kosten. Dus mevrouw Schippers het geld ligt op straat en dat moet u niet bij de ouderenzorg gaan zoeken

Top