ACTUEEL

Schmidt nieuwe bestuursvoorzitter ZGT

Meindert Schmidt (56) is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo en Hengelo. Hij volgt per 1 juni Arie van Alphen op.

Begeleiding fusie Almelo en Hengelo

Van Alphen heeft na vier jaar op 1 mei 2009 afscheid genomen van de ZGT. Van Alphen is destijds als interim-bestuurder aangesteld om de samensmelting van de locaties in Almelo en Hengelo in goede banen te leiden. Het eerste jaar was hij lid van de raad van bestuur en vervolgens voorzitter. Zijn zittingstermijn is destijds verlengd omdat de fusie van de locaties vertraging opliep door een brand in een operatiekamer in Almelo. Op 28 september 2006 ontstond er brand als gevolg van een lek in een zuurstofleiding. De betrokken patiënte kwam hierbij om het leven.

Loopbaan Schmidt

Schmidt is sinds november 2008 lid van de raad van bestuur van de ZGT. Voorheen was hij algemeen directeur van het Streekziekenhuis Coevorden-Hardenberg en lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Schmidt was ook bestuursvoorzitter van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

ZGT heeft een tweehoofdige raad van bestuur. Door het doorschuiven van Schmidt staat de vacature voor lid raad van bestuur nu open.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top