ACTUEEL

Games for Health congres focust op betere zorg

Games for Health congres focust op betere zorg

Op het congres Games For Health Europe komen professionals uit de game-industrie en de zorg samen om uitdagingen te verwerken tot oplossingen. De focus van het congres dat op 5 en 6 november in Amsterdam plaatsvindt, ligt dit jaar op nieuwe technieken zoals mobiele platforms en gamification strategieën die enorm in opkomst zijn.

Serious games

De nationale en internationale sprekers tijdens Games for Health Europe en de aanwezige deelnemers uit de zorg, de gaming industrie, de overheid en andere betrokkenen vormen een bruggenhoofd voor de discussie rond de beheersing van de kosten in de zorg. Preventie en een gezonde levensstijl alsmede kwaliteitsverhoging en kostenverlaging vormen de rode draad tijdens het Games for Health Europe congres.

Kwaliteit en besparingen

De rol van serious games in de zorg wordt nationaal en internationaal in toenemende mate erkend. De intensieve uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen de creatieve wereld en de medische wereld heeft geleid tot verbeteringen in de resultaten van behandelingen, verhoging van de kwaliteit van zorg en kostenbesparingen.

Into D’mentia

Serious games worden onder meer ingezet voor opleiding en training. Een voorbeeld is Into D’mentia dat dinsdag op het congres aanwezig is. Het project heeft als doelstelling dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Into D'mentia is een innovatieve ervaringstraining voor mensen die zorg dragen voor iemand met dementie. Deze ‘game’ laat gezonde mensen in een simulatieruimte ervaren wat het is om dementie te hebben. De deelnemers beleven zo de ziekteverschijnselen van dementie, zoals verwarring, onthechting, angst, agressie, apathie, apraxie, desoriëntatie, en andere veranderingen.

Bij de ontwikkeling van Into D'mentia is gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van beleving en empathieontwikkeling. Het uitgangspunt van Into D'mentia is dat iets zelf ervaren de meest indringende en daarmee meest effectieve vorm van leren is. Het doel is dat de mantelzorgers na de training de zorg als minder belastend ervaren, waardoor mensen met dementie langer thuis kunnen wonen. De effectiviteit van Into D'mentia wordt onderzocht in samenwerking met Tilburg University en het VU medisch centrum.

Inschrijven met korting

Aanmelden voor het congres van via deze link. Lezers van Skipr krijgen 10 procent korting bij het gebruik van de code CPZGFH12 in het registratieformulier. De eerste vijf die zich aanmelden tussen 17:00 en 19:00 uur vrijdag 2 november 2012 krijgen een korting van 50 procent. Dit betekent 250 euro in plaats van 500 euro voor een tweedaagse toegangspas.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top