ACTUEEL

De Zorgzaak ontslaat 70 medewerkers

De ZorgZaak, in 2009 uitverkozen tot Zorgonderneming van het Jaar, moet zo’n 70 medewerkers ontslaan. Dit is het gevolg van het mislopen van de aanbesteding van de thuiszorg in Emmen en Coevorden. Dat zegt Ruud Slot, directeur van De Zorgzaak.

“Voor het uurtarief van 17 euro dat de gemeenten willen betalen, kunnen wij het niet doen”, verklaart Slot. Dit jaar waren de tarieven 21,75 en 23,50 euro. Twee andere thuiszorgorganisaties, Tangenborgh en Buurtzorg, waren al eerder afgehaakt in Emmen vanwege het lage uurtarief, schrijft Regio Hoogeveen. Daar verliezen 200 en 50 mensen hun baan. Tangenborgh in Coevorden moest eerder al 30 mensen ontslaan.

Aanbestedingen

Ruud Slot probeert voor degenen die ontslagen dreigen te worden, een plek te vinden binnen de organisaties die de aanbestedingen gegund krijgen. Slot verwacht dat er binnenkort meer zorgaanbieders zijn die medewerkers de wacht aan moeten zeggen. Er zijn namelijk dertien aanbieders. De aanbestedingen lopen voor zes percelen, en er komt maximaal een aanbieder per perseel, legt Slot uit. TSM heeft inmiddels de aanbesteding van twee perselen gegund gekregen. Faveo heeft de aanbesteding van een derde perceel. De rest volgt binnenkort.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 november 2012

En let op: verbaas U niet erover wanneer blijkt dat de gemeente nu mensen inzet met behoud van uitkering, zover ze niet al aan de gang zijn bv voor ramen wassen.
In mijn gemeente is dit al aan de gang....
Het bezuinigt lekker weg zo!

van Jaarsveld

16 november 2012

Voor meer informatie over de juridische regels bij reorganisatie ontslag kunt u kijken op http://www.ontslagspecialist.nl/reorganisatie-ontslag.html

Top