ACTUEEL

Personeel vreest vertrek Menzis uit Groningen

Medewerkers van Menzis in Groningen vrezen dat het aangekondigde ontslag van 165 werknemers een voorbode is van een volledig vertrek van Menzis uit Groningen. Dat schrijft RTV Noord.

De werknemers uiten hun zorgen in een brief aan burgemeester Peter Rehwinkel. Daarin roepen zij hem op op in actie te komen en bij Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, aan te dringen op behoud van de banen. Bij vertrek uit Groningen zouden 700 banen komen te vervallen.

Werkgelegenheid Groningen

De burgemeester heeft in een reactie op de brief benadrukt dat hij en wethouder Joost van Keulen met alle mogelijke middelen proberen om de banen te behouden voor de stad, meldt RTV Noord. Volgens Rehwinkel heeft Van Boxtel onlangs opnieuw beloofd in Groningen te blijven. Rehwinkel zegt dat hij hem daaraan wil houden.

Banenreductie

De onrust onder de Groningse medewerkers is ontstaan nadat Menzis eind vorige week bekend maakte circa 250 werknemers te ontslaan in de komende jaren. Dit komt neer op ruim tien procent van het totale personeelsbestand van zo’n 2000 fte. Naar eigen zeggen wil Menzis minder papierwerk gaan doen en juist meer digitaliseren en service via internet bieden. En daarvoor zijn minder mensen nodig. Menzis zegt gedwongen ontslagen niet uit te sluiten.

Menzis heeft drie kantoren, in Enschede, Groningen en Wageningen. Het hoofdkantoor van Menzis is gevestigd in Wageningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top