ACTUEEL

Zorgverzekeraar Menzis snijdt fors in formatie

Zorgverzekeraar Menzis snijdt fors in formatie

Zorgverzekeraar Menzis ontslaat de komende jaren circa 250 werknemers. De personeelsreductie komt neer op meer dan tien procent van het totale personeelsbestand van de ongeveer 2000 fte.

Naar eigen zeggen wil Menzis minder papierwerk gaan doen en juist meer digitaliseren en service via internet bieden. “We willen een slag gaan maken naar 7 dagen per week, 24 uur lang service via internet", aldus een woordvoerder tegenover de NOS. "Op dit moment maken we bijvoorbeeld nog heel veel gebruik van acceptgiro's, maar we willen naar minder papier, minder administratie. En dan heb je minder mensen nodig."

Gedwongen ontslagen

Menzis verwacht niet dat de banenreductie uitsluitend via natuurlijk verloop mogelijk is. "De details zijn nog niet allemaal bekend, maar gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten", aldus de woordvoerder. Menzis heeft drie kantoren, in Enschede, Groningen en Wageningen. (ANP/Skipr)

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 november 2012

Was de directeur van Menzis niet de beste betaalde zorgverzekeringsbestuurder? Tja, dat geld moet ergens vandaan komen.

MRF

6 november 2012

Als Menzis gaat snijden in het personeel hoop ik alleen dat ze niet gaan snijden in het aantal zorginkopers: de odnerhandelingen 2013 zijn nog niet eens gestart!
Dat belooft weer veel voorfinanciering door ziekenhuizen en klinieken. Ook een manier om geld te besparen als zorgverzekeraar.

N. Iveleren

6 november 2012

Reinier ?
Bezuinig jij zelf nog wat op jezelf of hoe zit het ?
Ouwe Boxtelaar dat jij der bent !

geen groet,

N.Iveleren

ANH Jansen

6 november 2012

Menzis heeft een deel van de financiering voor de afvloeiingsregeling van die 250man gehaald bij de extramurale farmacie. En die gaan nog meer inleveren omdat Menzis spreekt van 20% reductie in menskracht.

Als Menzis moet inleveren, dan ook de zorgaanbieders.

Logica van Menzis. Logica van Menzis gaat nog verder.

En de veel lagere vergoeding voor de ingekochte zorg maakt de zorg ook nog eens beter van kwaliteit. A Klink en E Schippers en daarmee alle verzekeraars roepen het ME Porter na: 'Kwaliteitsverbetering van de zorg leidt tot goedkopere zorg".

Jammer dat die mavo zorginkopers van 30 jaar nu denken dat je die uitspraak ook kan omkeren. Goedkopere zorg leidt tot kwaliteitsverbetering en daarmee zorg van hogere kwaliteit.

Work by rule is de oplossing die ze in andere landen hebben bedacht voor dit soort grappen. Zorglicht ligt bij de Menzissen van deze wereld dus zij moeten dan maar tot in detail de inkoop vastleggen in regels en zorgaanbieders zullen zich aan die regels houden.

Waarom is het systeemmodel Zorgstelsel 2006 ook al weer ingevoerd? A Klink geeft in zijn Oratie het antwoord: 'dan gelden de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur niet meer!

En daarom wil het Openbaar Bestuur niet meer terug naar het OECD ziekenfondssysteem.

Work by rule. Geef de ambtenaren en semi ambtenaren een koekje van eigen deeg.

Anoniem

6 november 2012

Weet u waar zorgverzekeraars (dus niet alleen Menzis) ook in snijden?
In de zorg die u als burger denkt te kunnen gebruiken maar die niet op uw vraag aangeboden kan worden. In alle dure (het mag geld kosten) reclame spotjes wordt u door de zorgverzekeraar centraal gesteld. Nou vergeet het maar. Uiteindelijk krijgt u minder zorg voor meer premie.
Beste burger kom op voor uw belangen en sluit de verzekering daar af waar u ook waar voor uw geld krijgt. Helaas kan ik geen advies geven omdat alle grote verzekeraars niet uw belang voorop stellen maar zich uitsluitend richten op eigen belang. Volgens mij moeten de verzekeraars onderworpen worden aan kwaliteits cirteria en gedwongen worden op te komen voor de verzekerde (burger). Ik roep burger vertegenwoordigers op in actie te komen tegen de onbegrensde machtsvertoning van de zorgverzekeraars.

Top