ACTUEEL

Ruwaard van Putten onder verscherpt toezicht

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse komt onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ziekenhuis liet weten dat woensdag van de IGZ te hebben gehoord. De aanleiding is een onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010.

Het ziekenhuis sloot dinsdag de gewraakte afdeling al. Om hoeveel sterfgevallen het gaat, wilde een woordvoerster niet zeggen. Maar in een verklaring meldde het ziekenhuis dat het aantal “boven het landelijk gemiddelde” lag. Zowel de IGZ als het ziekenhuis onderzoekt hoe dat kan. Ook andere afdelingen worden hierbij betrokken.

Spreekuur

De zes patiënten die op de hartafdeling lagen zijn naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zullen tot nader order nog wel spreekuur houden op de polikliniek. Dat gebeurt dan wel onder verantwoordelijkheid van het Maasstad Ziekenhuis, aldus de zegsvrouw. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 november 2012

mijn man heeft 10 jaar geleden een , volgens de cardioloog in het ruwaard ,voorwand hartinfarct doorgemaakt. Enkele jaren later bleek bij een bezoek aan het Maasstadzh, dat het om zijn kransslagaders ging en had hij destijds gedottert kunnen worden.Ook is er later, 2 keer geprobeerd om een stent te plaatsen , maar dat is nu niet meer mogelijk, omdat het gebied inmiddels versteend is.Als mijn man toender tijd het juiste onderzoek had gehad, dan was dit probleem niet meer aan de orde geweest en had hij het ook minder benauwd gehad. Ook wilde de cardioloog in het ruwaard 2 jaar geleden een onderzoek laten verrichten in een ander ziekenhuis, terwijl dit onderzoek enkele weken daarvoor al had plaatsgevonden en notabene de uitslag in het dossier was. Hoe knullig!

Top