ACTUEEL

Van Rijn praat over uitvoering regeerakkoord

Staatssecretaris Martin van Rijn is het gesprek aangegaan met de betrokken partijen over de uitvoering van het regeerakkoord. “We staan in de langdurige zorg voor een zware opgave en hebben elkaar daarbij hard nodig”, zegt van Rijn.

Samenwerking

Hij wijst op het belang van deze gesprekken: “Alleen in samenwerking met dergelijke partijen kunnen we de maatregelen uit het regeerakkoord zorgvuldig uitwerken”.

Afgelopen maandag ging Van Rijn in Almere langs bij Annemarie Jorritsma (VNG) en had vervolgens in Zeist een gesprek met Andre Rouvoet (ZN). De bewindspersoon sprak dinsdag met ActiZ, organisatie van zorgondernemers. Van Rijn ontving afgelopen vrijdag al Wilna Wind van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Heleen Dupuis van de Vereniging Gehandicapten Zorg (VGN).

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Kees Marges

15 november 2012

Voortvarendheid is mooi (alhoewel, soms struikel je daarbij en beschadig je je neus, toch?), maar mensen met een verstandelijke beperking worden door de genoemde organisaties NIET vertegenwoordigd. Platfdorm VG is hun vertegenwoordiger en vooral de lokale platforms zijn de belangenbehartigers op lokaal niveau (niet de bobo's in de ivoren torens) die met hun 'poten in de blubber staan' van de gevolgen van de decentralisatie. Die moeten ook bij dat overleg betrokken worden. VVD (!) Senator Dupuis vertegenwoordigt de zorginstellingen, niet de clienten.

Frank Conijn - www.gezondezorg.org

16 november 2012

Het is op zich een goede zaak dat de politiek in gesprek gaat met deze organisaties, maar ik vraag me af of die al door hebben wat er precies gaat gebeuren als het regeerakkoord uitgevoerd gaat worden.

Verder mis ik de belangrijkste partij, zijnde de vertegenwoordigers van de ouderen, want de ouderen worden het hardst getroffen door het schrappen van (een groot deel van) de thuiszorg en de dagbesteding.

Zaken die er bovendien voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen en willen wonen, hetgeen ogenschijnlijk niet in verhouding staat tot de bezuinigde bedragen -- een penny-wise, pound-foolish beleid, dus.

Top