ACTUEEL

Ruwaard sluit ook polikliniek cardiologie

Nadat vorige week de afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse werd gesloten, is dinsdag ook de polikliniek cardiologie tijdelijk dichtgegaan. Dat maakte het ziekenhuis bekend. Ook de klinieken in Hellevoetsluis, Rozenburg en Hoogvliet hebben hun activiteiten voorlopig gestaakt.

Sluiting afdeling cardiologie

Vorige week woensdag werd de afdeling cardiologie op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten. Aanleiding voor de maatregel was een onderzoek naar hoge sterftecijfers op de afdeling in 2010. De inspectie heeft toen het hospitaal onder verscherpt toezicht gesteld.

Regie

"We streven ernaar de polikliniek zo spoedig mogelijk te heropenen onder regie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dit geldt ook voor de verpleegafdeling cardiologie", liet het ziekenhuis weten.

Opvang patiënten

Het 'Ruwaard' gaat alle patiënten die afspraken hebben in de polikliniek, telefonisch benaderen. "We stellen alles in het werk om de opvang van patiënten en het verzetten van afspraken goed te laten verlopen." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top