ACTUEEL

D66 wil SCP-onderzoek grenzen mantelzorgers

Met alle veranderingen in de langdurige zorg die het kabinet van VVD en PvdA wil realiseren, vindt D66 het tijd om te proberen duidelijk te krijgen wat de mogelijkheden en grenzen zijn van mantelzorgers.

Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid D66, zou graag zien dat het Sociaal Cultureel Planbureau deze inventarisatie gaat doen. Ze wil helderheid nu het kabinet veel veranderingen aankondigt in de langdurige zorg. Door deze wijzigingen wordt er meer verwacht van mantelzorgers.

Begroting

De Kamer praat de komende dagen over de begroting Volksgezondheid. Bergkamp wijst erop dat informele zorg en mantelzorgers een steeds belangrijkere rol gaan spelen en dat de laatste inventarisatie naar informele zorg en mantelzorgers in 2008 was. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 december 2012

Waarom toch het SCP? Toen het SCP moest inschatten hoe sterk de gedragseffecten zouden zijn van de tegemoetkoming kinderopvang was de conclusie: heel beperkt. Tja dat krijg je als je mensen direct vraagt naar hun gedragsverandering. Vervolgens was de werkelijke verandering wel groot en de budgetoverschrijdingen eveneens.

En nu mag het SCP dezelfde fout nog eens maken. Huur aub een onderzoeksbureau is dat wel overweg kan met revealed preference of conjoind analysis.

Top