ACTUEEL

Tandenkliniek Perfect Smile vraagt faillissement aan

Tandenkliniek Perfect Smile vraagt faillissement aan

Eigenaar Jesse Bartels van Perfect Smile, keten voor esthetische tandheelkunde, heeft het faillissement voor vijf van zijn bv’s aangevraagd vanwege de hoge boete die de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) heeft opgelegd. Dat meldt Dental-Tribune. De hoofdvestiging in Amstelveen is reeds gesloten.

Hoge boete NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft Perfect Smile een boete opgelegd. De hoogte hiervan bedraagt 324.000 euro, schrijft Dental-Tribune. De hoogte van de boete is volgens de NZa mede bedoeld om andere potentiële overtreders af te schrikken. Het bedrijf fraudeerde door nooit gemaakte kosten te declareren bij patiënten en verzekeraars. Perfect Smile kwam eerder ook in het nieuws doordat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de kliniek sloot vanwege misstanden. De praktijk gebruikte medicijnen die over de datum waren en patiëntendossiers waren niet op orde. Verder stelde de IGZ dat de directeur de kwaliteit van de praktijk niet zou hebben bewaakt.

Faillissement

Perfect Smile is tegen de boete van de NZa in beroep gegaan en heeft zodoende nog niets hoeven betaalde, volgens Dental Tribune.  Eigenaar Bartels heeft desondanks voor een aantal vestigingen het faillissement aangevraagd. “Op deze manier heeft het niet veel zin meer”, zegt Bartels tegen Dental-Tribune. “Amstelveen is dicht en voor andere vestigingen moeten we kijken hoe het verder gaat.” Uit het handelsregister blijkt dat ook bv’s geregistreerd in Breda en Den Haag sinds vorige week niet meer bestaan.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top