ACTUEEL

Inspectie sluit tandenbleker Amstelveen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de praktijk Perfectsmile in Amstelveen gesloten, zo heeft de instantie woensdag bekendgemaakt. In de praktijk kunnen mensen onder meer hun tanden laten bleken. Volgens de IGZ lopen de klanten er gevaar.

Zo werden er medicijnen gebruikt die over de houdbaarheidsdatum heen waren. Ook waren patiëntendossiers niet op orde. De directeur van het bedrijf toont volgens de inspectie geen besef van kwaliteit, laat staan dat hij die kwaliteit bewaakt. De man zou bovendien een “defensieve en ontwijkende houding'' hebben. De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat hij bereid is de situatie te verbeteren. De sluiting geldt voorlopig voor zeven dagen. Als de man nog weigert, kan de minister van Volksgezondheid hem een dwangsom opleggen.

Fraude

Op de site maakt de kliniek goede sier met BN’ers als zanger Ben Saunders, die bij de kliniek een perfecte lach kreeg aangemeten. De kliniek kwam niettemin eerder deze week in het nieuws wegens verdenkingen van fraude. De afgelopen jaren zou het bedrijf enkele tonnen te veel hebben gedeclareerd bij verzekeraars en patiënten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een onderzoek ingesteld. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top