ACTUEEL

Amstelveense tandkliniek fraudeert

Beperfect Clinics, een tandartspraktijk uit Amstelveen, heeft te veel gedeclareerd bij patiënten en verzekeraars. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

De NZa heeft de praktijk een aanwijzing gestuurd met de opdracht de foute declaraties te staken en start een boeteonderzoek. Hoewel het onderzoek nog gaande is, lijkt het te gaan om een bedrag van in ieder geval enkele tonnen.

Kosten

Beperfect Clinics, ook bekend als Perfect Smile, overtrad volgens de NZa op verschillende manieren de regels. Allereerst bracht de praktijk techniekkosten in rekening die volgens verklaringen niet hebben plaatsgevonden. Daarnaast declareerde de praktijk bedragen die hoger lagen dan het door de NZa vastgestelde tarief. Ook werden er codes naast elkaar gedeclareerd die niet tegelijk in rekening gebracht mogen worden en paste de praktijk niet de verplichte korting toe van 175 euro bij in eigen beheer uitgevoerde tandtechniek. Ten slotte zette Beperfect Clinics ook prestaties op de rekening die niet door de NZa zijn vastgesteld. Dat is niet toegestaan. De periode waarin de overtredingen hebben plaatsgevonden loopt in ieder geval van 2009 tot nu. De NZa doet een boeteonderzoek bij Beperfect Clinics.

Handhaving

De NZa houdt extra scherp toezicht op de mondzorg. Daar hoort handhaving bij zorgaanbieders bij, zoals in dit geval. Tandartsen mogen alleen declareren wat ze uit kunnen leggen en horen bij twijfel het laagste tarief in rekening te brengen. Vorige week publiceerde de NZa nog een rapport over fraudeopsporing bij zorgverzekeraars.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

xMutYcqpYJXGIm

27 mei 2012

Great put up, very informative. I'm woiedrnng why the other specialists of this sector don't realize this. You must continue your writing. I am sure, you've a great readers' base already!|What's Going down i'm new to this, I stumbled upon this I've found It absolutely useful and it has helped me out loads. I'm hoping to give a contribution & assist other users like its helped me. Good job.

Top