ACTUEEL

Burgemeesters in de bres voor Ruwaard

De burgemeesters van de vijf gemeenten op het eiland Voorne Putten doen gezamenlijk een dringende oproep aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) om de toekomst van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse veilig te stellen. Het ziekenhuis is “essentieel voor de gezondheidszorg op het eiland” schrijven zij in een gezamenlijke brief.

Belang regio

“Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is van groot belang voor de veiligheid en de gezondheid van de inwoners op Voorne Putten en omstreken”, stelt burgemeester Salet van Spijkenisse, mede namens de burgemeesters Van Heijningen (Hellevoetsluis), van Viegen (Brielle), De Jong (Westvoorne) en Bouvy (Bernisse) en deelgemeente voorzitter Blok-van Werkhoven (Rozenburg). Zij roepen de inspectie, zorgverzekeraars en andere betrokken partijen op om de toekomst van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis veilig te stellen. Het ziekenhuis staat onder verscherpt toezicht sinds de afdeling cardiologie tijdelijk is gesloten. In november kwam het ziekenhuis onder verscherpt toezicht van de IGZ te staan vanwege de hoge sterftecijfers op de afdeling cardiologie. De cardiologen zij op non-actief gesteld.

Volwaardige ziekenhuisvoorziening

“Er is vertrouwen dat specialisten en bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen en het vertrouwen van het publiek terug te winnen. Mede gezien de verkeerscongesties in het gebied, zoals bijvoorbeeld de Spijkenisserbrug, is het van belang om een volwaardige ziekenhuisvoorziening op Voorne Putten te houden. Daarnaast werken er bijna 1.100 mensen in het Ruwaard.”

Veiligheid

Ook huisartsen, zorgaanbieders en verloskundigen sluiten zich bij de oproep aan. Zij stellen dat de veiligheid van bijvoorbeeld zwangere vrouwen is in het geding is, wanneer de verloskundige ziekenhuisvoorziening op het eiland zou verdwijnen. Daarnaast vergrijst Voorne-Putten sneller dan de rest van Nederland. Voor ouderen is een ziekenhuis dicht bij huis ook essentieel, aldus de briefschrijvers.

Hun oproep wordt naar eigen zeggen ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Deltalinqs, de belangenbehartiger van de werkgevers in de Rotterdamse haven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top