ACTUEEL

Espria en Woonzorg Nederland versterkt rvc

Burgemeester Han Noten van Dalfsen volgt Martin van Rijn op als voorzitter van de raad van commissarissen bij Espria en Woonzorg Nederland. Dat heeft het concern bekend gemaakt.

Espria en Woonzorg Nederland bieden diensten op het vlak van wonen en zorg. Tot de merken van Espria behoren onder meer Zorggroep Meander, GGZ Drenthe en de Kraamvogel. Woonzorg Nederland beheert ondermeer verpleeg- en verzorgingshuizen. Naast Noten is ook Paul Loven tot commissaris benoemd. Loven komt uit de bancaire sector.

Publieke ambtsdragers

Burgemeesters zijn prominent aanwezig als toezichthouder bij zorgorganisaties. Op basis van de jaarverslagen van ruim 200 zorginstellingen telt Skipr zeker negentien burgemeesters die toezicht houden bij zorginstellingen waarvan het verzorgingsgebied overlapt met de bestuurlijke regio.

Draagvlak

De populariteit van burgemeesters binnen raden van toezicht heeft een sterke impuls gekregen door de behoefte aan draagvlak. Door alle kritiek op falende zorginstellingen zijn raden van toezicht meer dan ooit op zoek naar maatschappelijke legitimatie. Met hun sterke verworteling in de lokale samenleving, veronderstelde verbindende vermogen en bovenpartijdigheid gelden  burgemeesters als interessante kandidaten om die legitimatie te versterken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top