ACTUEEL

Kamer wil meer toezicht IGZ op beveiliging dossiers

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) scherper toezicht houdt op de beveiliging van patiëntendossiers. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite NU.nl.

Onlangs kreeg Kamerlid Henk Krol van 50Plus vertrouwelijke dossiers van de kliniek 'Diagnostiek voor U' in bezit. Krol wordt nu vervolgd voor het 'hacken' van de dossiers.

Situatie onderzocht

Een woordvoerder van de IGZ geeft tegenover nu.nl een reactie op de gebeurtenis: "De raad van bestuur van 'Diagnostiek voor U' heeft bij de inspectie gemeld dat een aantal dossiers is ingezien door personen die daartoe niet bevoegd zijn. De organisatie heeft, zoals gebruikelijk, deze situatie onderzocht en de bevindingen gerapporteerd aan de inspectie. De inspectie heeft op basis hiervan geen aanleiding om maatregelen te nemen."

Ingreep

Ondertussen blijkt uit een rondvraag van nu.nl onder Tweede Kamerfracties dat een meerderheid van de Kamer een ingreep van de IGZ had verwacht. In ieder geval D66, CDA, PvdA, SP en 50Plus zijn niet tevreden. "De IGZ kan niet zomaar achterover leunen. Ten minste verwacht ik dat de IGZ nagaat of de gegevens nu wel voldoende beveiligd zijn", zo vindt Hanke Bruins Slot van het CDA. "Het gaat juist om privacygevoelige informatie, die mensen niet op straat willen zien liggen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top