ACTUEEL

Tweede Kamerlid Henk Krol wordt vervolgd

Fractievoorzitter Henk Krol van de partij 50PLUS wordt door justitie vervolgd voor het hacken van medische dossiers. Dat heeft de woordvoerder van de fractie dinsdag bevestigd.

Het Eindhovense Tweede Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium 'Diagnostiek voor U' medische dossiers boven water hebben gehaald. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is.

Kinderlijk eenvoudig

Krol zegt "geen seconde wakker te liggen over de affaire". Hij heeft alleen maar aan de kaak willen stellen hoe simpel het was om de website binnen te komen. Dat deed hij na een tip van een partijgenoot. Krol zegt bezorgd te zijn dat het zo makkelijk is om bij medische dossiers te komen. "Ik dacht: dat kan niet waar zijn." Krol stapte naar Omroep Brabant, die de zaak in de publiciteit bracht. Van de dossiers die Krol boven water haalde, maakte hij de persoonlijke gegevens onleesbaar.

Gehoord

Hij is inmiddels al gehoord door de politie in Eindhoven. Dat was volgens hem "een allervriendelijkst gesprek". Het Kamerlid is dan ook een beetje verbaasd dat justitie hem nu wil vervolgen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top