ACTUEEL

Rik van der Meer treedt aan als voorzitter KNMP

Jan Smits heeft onlangs het voorzitterschap van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, de KNMP, overgedragen aan openbaar apotheker Rik van der Meer. De benoeming is dinsdag officieel bekendgemaakt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de KNGF, KNMG, KNOV, NMT, V&VN en KNMP in Utrecht.

De leden hebben Van der Meer in december tijdens de Algemene Vergadering van de KNMP gekozen als nieuwe voorzitter van de KNMP. De afgetreden voorzitter Smits gaat in Brussel de Nederlandse farmacie vertegenwoordigen door een bestuursfunctie te bekleden bij de PGEU, de Europese organisatie van apothekers.

Doelstelling Van der Meer

Van der Meer zegt zich hard te willen maken “om de betrouwbaarheid en deskundigheid van de apothekers voor de patiënt en dus de betrouwbaarheid van het prachtige vak in het complexe werkveld overeind te houden en te versterken. De crisis in de farmacie is groot en de financiële pijn die apothekers voelen, begint ondraaglijke vormen aan te nemen”. Dat meldt KNMP in een persverklaring.

Marktwerking

Rik van der Meer vindt het volgens de berichtgeving de hoogste tijd dat de huidige marktwerking in de farmacie stevig wordt herzien. Dat zal de KNMP ook duidelijk maken in het gesprek met de door de minister van VWS aangestelde verkenners Rinnooy Kan en Reibestein, meldt KNMP. "We gaan op alle mogelijke manieren duidelijk maken dat hetgeen met de introductie van vrije prijzen de bedoeling was, namelijk betere zorg voor een betere prijs, totaal verkeerd is uitgepakt", aldus Rik van der Meer. "De apotheker is de medicijnexpert en moet daarvoor naar behoren worden betaald."

De KNMP heeft al eerder nauw samengewerkt met Rik van der Meer. Zo is Van de Meer al jaren in Den Haag op steenworp afstand van het bureau werkzaam als openbaar apotheker, is hij voorheen tien jaar voorzitter geweest van het departement Den Haag, zat hij vele jaren in het bestuur van de Napco/BOA en was hij tot voor kort districtsafgevaardigde van district West van de KNMP.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top