ACTUEEL

Onderzoeksraad neemt Ruwaard onder de loep

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar mogelijke misstanden in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De Raad wil met name weten hoe het ziekenhuis informatie over incidenten en vermijdbare doden registreert. Ook gaat de Raad bekijken hoe met deze informatie wordt omgegaan.

De Raad gaat daarnaast onderzoeken wat de certificering van het ziekenhuis waard is. De Raad wil weten hoe zich incidenten hebben kunnen voordoen, terwijl het ziekenhuis al geruime tijd is gecertificeerd. Patiëntenvereniging Hartpatiënten Nederland pleitte in december al voor een onderzoek door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

Onderliggende oorzaken

Hartpatiënten Nederland is daarom blij dat het onderzoek gaat plaatsvinden. “Wij hebben bij de Onderzoeksraad aangedrongen op dit onderzoek omdat we vrezen dat onderliggende oorzaken van de problemen in Spijkenisse ook elders kunnen spelen. Zowel op andere afdelingen van het Ruwaard van Putten, als in andere ziekenhuizen. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is de aangewezen organisatie om dit in kaart te brengen,” aldus Hartpatiënten Nederland

Focus

De Onderzoeksraad zal de komende wekende de verdere focus van het onderzoek bepalen en een onderzoeksteam samenstellen. De Onderzoeksraad hoopt met het onderzoek de achterliggende oorzaken van incidenten en voorvallen te achterhalen om zo herhaling in de toekomst te voorkomen. De Raad richt zich bij onderzoek naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis niet op de individuele patiëntendossiers. Deze worden onderzocht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 januari 2013

Het is bekend in de cardiologische wereld dat de cardiologen in het RVP Ziekenhuis EU.600.000,- verdienen op jaar basis. Dit heeft tot onderlinge commotie geleid onder de medische specialisten in het RVP.
De cardiologen weigerden in te leveren.
Is dit bekend bij de redactie ?

Top