ACTUEEL

Spoedpoli en HAP vervangen SEH Diakonessenhuis

De Spoedeisende hulp van het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist, zoals die tot nu toe functioneerde, gaat dicht. Hiervoor in de plaats nemen de huisarts en de Huisartsenpost (HAP) alle niet- levensbedreigende spoedzorg in de regio in behandeling. Dat heeft het ziekenhuis donderdag bekend gemaakt.

Verwijzing huisarts

Patiënten kunnen straks niet meer zonder overleg rechtstreeks naar het Diakonessenhuis gaan. Zij moeten bij spoedklachten die niet levensbedreigend zijn altijd eerst contact opnemen met de eigen huisarts (binnen kantoortijden) of de huisartsenpost (buiten kantoortijden). Voor de locatie in Utrecht gaat dit in per 15 januari en voor de locatie Zeist per 15 februari 2013.

Als aanleiding voor de nieuwe inrichting van de spoedzorg noemt het ziekenhuis de aangescherpte regels en kwaliteitseisen van de overheid en zorgverzekeraars.

Spoedzorgcentrum Utrecht

In Utrecht bevindt de HAP zich per 15 januari het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Hier is alle spoedzorg geïntegreerd. De patiënt wordt hier gezien door een huisarts van de HAP of door een arts op de Spoedeisende hulp van het Diakonessenhuis die dag en nacht bemand is. Voor levensbedreigende spoedvragen nemen inwoners contact op met 112. De ambulancediensten weten bij welk ziekenhuis ze voor welke spoedklachten moeten zijn. Dit betekent dat mensen in geval van spoed altijd direct in het juiste ziekenhuis terecht komen.

Poliklinieken Zeist

In Zeist nemen de huisarts en de Huisartsenpost (HAP) Zeist, gevestigd in het Diakonessenhuis locatie Zeist, alle niet- levensbedreigende spoedzorg in de regio in behandeling. De Spoedeisende hulp van het Diakonessenhuis zoals die tot nu toe functioneerde, gaat per 15 februari dicht. Hiervoor in de plaats is vijf dagen per week van 17.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 8.00 tot 23.00 uur een polikliniek Traumatologie geopend, bemand door artsen van het ziekenhuis. Tijdens kantoortijden bieden de polikliniek Chirurgie en de polikliniek Orthopedie de gebruikelijke ondersteuning. De poliklinieken zijn alleen na verwijzing door de huisarts toegankelijk, benadrukt het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top