ACTUEEL

ZN wil snelle actie van VWS bij specialisten honoraria

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wil dat VWS snel maatregelen neemt tegen de stijgende honoraria van medisch specialisten. ZN denkt dat het onderzoek van Vektis hiertoe voldoende aanleiding geeft. Uit dit onderzoek blijkt dat de schadelast voor zorgverzekeraars met 630 miljoen euro is gestegen in 2008.

Onderwerp van onderzoek verschilt

De Orde van Medisch Specialisten heeft vorige week resultaten gepresenteerd waaruit blijkt dat de ontwikkeling van de omzetten van specialisten minder hard is gestegen. Volgens De Orde gaat het om een stijging van vier procent. ZN benadrukt dat Vektis en De Orde andere onderzoeken hebben uitgevoerd. Vektis heeft de schadelast voor zorgverzekeraars onderzocht en De Orde de ontwikkeling van het inkomen. ZN: “De stijging van de schadelast voor verzekeraars die nu zichtbaar is, wordt voor een groot deel van de specialisten pas duidelijk in de omzetcijfers 2009. Bij schadelast is de insteek het jaar waarin de behandeling start. Er is pas effect te zien in de omzet van specialisten als een behandeling is afgerond; dat kan in een volgend jaar zijn.”

ZN steunt VWS

ZN ondersteunt de maatregelen die VWS heeft aangekondigd, zoals het verlagen van de compensatie die geldt voor ondersteunende specialismen en het herijken van de gestelde normen voor de tijd die een specialist besteedt aan het uitvoeren van specifieke DBC’s.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top