ACTUEEL

Roze Loper voor homovriendelijke ouderenzorg

Woonzorgcentra Haaglanden heeft voor de locatie De Strijp in Den Haag de Roze Loper ontvangen van homo-organisatie COC. De Roze Loper is een keurmerk voor homovriendelijke organisaties. De Strijp loopt volgens het COC voorop wat betreft bewustwording van homo-emancipatie in de ouderenzorg. Dat meldt RTV West.

Leefstijlgerichte zorg

Het verpleeghuis hanteert het project ‘Leefstijlgerichte zorg’. Het leven zoals het vroeger was staat hierbij centraal. Dementerende ouderen voelen zich volgens het verpleeghuis veilig en vertrouwd in een omgeving die aansluit bij hun vroegere leven. De bewoners worden ingedeeld in groepen van zes tot tien personen op basis van gemeenschappelijke kenmerken als achtergrond, interesses en waarden en normen. Naast leefstijlgroepen als ‘Natuur en Cultuur’ en ‘Indisch’ bestaat er ook een homogroep.

Homovriendelijk beleid

Uit onderzoek onder homoseksuele vijftig plussers in Den Haag en omliggende gemeenten blijkt dat  83 procent op zoek is naar een zorginstelling met een zichtbaar homovriendelijk beleid.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

MavisSantos

10 januari 2011

People deserve wealthy life time and <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> or just sba loan can make it better. Just because people's freedom relies on money state.

Top