ACTUEEL

Mossou vertrekt bij Thuiszorg Groningen

Algemeen directeur Anneke Mossou vertrekt per 1 juli bij Thuiszorg Groningen vanwege een meningsverschil met de nieuwe bestuurder Gerrit-Jan van Otterloo. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Verschil van inzicht

In een persverklaring meldt Thuiszorg Groningen dat  “na het van start gaan van de nieuwe stichting bleek dat de stichting en Anneke Mossou anders aankeken tegen het te voeren beleid. Na verschillende gesprekken zijn de betrokkenen tot de conclusie gekomen dat er zo'n verschil van inzicht is dat er geen sprake meer kan zijn van samenwerking in de toekomst.”

Reorganisatie kost banen in de zorg

Mossou is sinds 2004 directeur van Thuiszorg Groningen. De organisatie is inmiddels failliet verklaard. Mossou werd vervolgens directeur van de stichting die het zorgbedrijf voortzet. VWS heeft Van Otterloo gevraagd de Haagse en Groningse dochterbedrijven van Meavita te leiden. Van Otterloo heeft Gabriël Zwart een aantal weken geleden aangesteld als nieuwe directeur bij Thuiszorg Groningen. De reorganisatie die Zwart zal doorvoeren kost 140 fulltime banen in de zorg en in de toekomst zullen er volgens Dagblad van het Noorden ook banen geschrapt worden in de staf en ondersteuning.

Hoorzittingen Meavita

In de hoorzittingen over Meavita zijn zowel Mossou als Van Otterloo uitgebreid gehoord over het faillissement. Van Otterloo wijt het faillissement voor zeventig procent aan intern wanbeleid en voor de overige dertig procent aan het overheidsbeleid. Thuiszorg Groningen heeft naar zijn mening onjuist gehandeld toen bekend werd dat het zorgkantoor van Menzis minder zorg zou vergoeden. Mossou wilde klanten echter geen zorg weigeren.

Ontslagpremies

Oud-bestuurders Theo Meuwese en Jelle Moraal verlieten Meavita met ontslagpremies van enkele tonnen. Daan van de Meeberg en oud-bestuursvoorzitter Jennyke Kuiper zijn er minder goed van afgekomen. Door ziekte was Kuiper ten tijde van de problemen bij Meavita niet in staat om te werken en met het faillissement verloor zij haar baan, zonder ontslagvergoeding. Van de Meeberg zegt geen vertrekbonus te hebben gekregen en al sinds april op salaris te wachten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top