ACTUEEL

Plastisch chirurgen hekelen bijklussende tandarts

Plastisch chirurgen hekelen bijklussende tandarts

Plastisch chirurgen zijn fel tegen het uitvoeren van boxotbehandelingen door tandartsen. “We storen ons er buitengewoon aan dat iedereen er maar mee aan de slag kan gaan'', zegt vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie Hay Winters in BN De Stem. Hij vreest voor misstanden.

Steeds meer tandartsen bieden hun cliënten behandelingen aan met botox of injectables. Zij mogen dit ook als bij het BIG-register staan ingeschreven. Winters ziet hierin echter een risico. Hij acht de kans aanzienlijk dat ze onvoldoende expertise hebben wat betreft de materialen en eveneens onvoldoende anatomische kennis op dat gebied.

Aansprakelijkheid

Verzekeraar VvAA, waar veel tandartsen een aansprakelijkheidsverzekering hebben, heeft de dekking begin dit jaar beperkt: tandartsen zijn alleen nog verzekerd voor ingrepen in het gebied onder de neus, aldus de krant

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Thom Jongenelis

21 februari 2013

Ditzelfde fenomeen doet zich ook voor bij ooglidchirurgie. Als een kaakchirurg een ooglidcorrectie uitvoert wordt het WEL vergoed door de verzekeraar, als de OOGarts dezelfde ingreep uitvoert NIET. Kan iemand mij hiervan de logica uitleggen????

Top