ACTUEEL

Cardioloog Tergooi berispt om onjuiste diagnose

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft cardioloog Jacobus Plomp van Tergooiziekenhuizen Hilversum berispt vanwege een onjuiste behandeling dan wel verkeerde diagnose. Dat meldt De Gooi- en Eemlander.

'onvolledige' diagnose

Tergooiziekenhuizen meldt dat het om een klacht van een patiënt gaat over een 'onvolledige' diagnose. Het tuchtcollege heeft de patiënt op 16 januari in het gelijk gesteld. Over wat de klacht inhield laat het ziekenhuis zich niet uit vanwege de privacy van de patiënt.

Tergooi laat in de Gooi- en Eemlander weten dat Plomp bekend staat als een goede en deskundige cardioloog en dat de raad van bestuur achter hem staat. De ziekenhuisleiding benadrukt daarbij het ziekenhuis iedere klacht, ongeacht de aard en omvang ervan, uitvoerig behandelt.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr. R. M. Dalmijn

22 februari 2013

Waar het over gaat weten we niet, dat zou de privacy van de klager schaden, dat op zich is al bijzonder omdat de lezer niets van de persoon klager weet en de inhoud of aard van de klacht eenvoudig op zo een wijze is te formuleren dat context en uitspraak ter lering aangeboden kunnen worden. Nu worden we ongevraagd en volstrekt zinloos geïnformeerd over een met name genoemde collega. Soms maken we het nog bonter door een niet veroordeelde zorgverlener onder vermelding van al zijn personalia bloot te stelling aan de fijngevoelige Nederlandse samenleving. Schande! Dit land is verwilderd.

J.J.R.M.Bonnier

25 februari 2013

Dat een cardioloog met naam en toenaam wordt genoemd vanwege een onvolledige diagnose, die tot iets geleid heeft kennelijk, is een absolute schande. Dit lijdt slechts tot verkeerde transparantie en nutteloos bezoedelen van een collega. Zeg dan waarom het gaat kan er altijd bekeken worden, of het juist was, wat er gezegd wordt en of de goegemeente er iets van kan leren. Als de inspektie onfeilbaar was zou ik het geloven, maar na alle missers vind ik dit zwaar overdreven. Gelukkig steunt het hele ziekenhuis de collega. Dat geeft tenminste nog iets troost.

Anoniem

26 februari 2013

Schandalig dat de naam van de zorgverlener genoemd wordt. Er is geen dokter die niet ooit een verkeerde diagnose heeft gesteld, het blijft mensenwerk.
Zelfs van een notoire crimineel wordt niet de volledige naam gepubliceerd.
Hier wordt bewust iemand beschadigd , schande, in wat voor land leven we??????????

van Veen

25 maart 2013

Het is goed dat ernstige medische missers bekend worden gemaakt, ook al zou ik dan wel het gehele verhaal willen weten. Het feit dat een arts een berisping krijgt, zegt in onze samenleving genoeg: Dan moet er wel heel veel aan de hand zijn, en dan zal het ook niet zijn/haar enige misser zijn. Een optelsom van fouten moet uitmaken of iemand wel geschikt is voor zijn/haar vak. Dit is zo in iedere beroepsgroep, en zeker daar waar het om mensenlevens gaat.

Top