ACTUEEL

Vakbonden vinden nullijn onacceptabel

Dat het kabinet de lonen van werknemers in de zorg en rijksambtenaren wil bevriezen, is onacceptabel. Dat zeggen de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak. Het kabinet maakte de plannen voor de nullijn vrijdag bekend. De maatregel moet de schatkist in totaal 2 miljard euro opleveren, is de verwachting in Den Haag.

Volgens het CNV zit Nederland in een vertrouwenscrisis. "Mensen verliezen hun baan, krijgen hun huis niet verkocht en houden hun handen op de knip. Ik begrijp niet hoe een nullijn in de zorg of voor ambtenaren dit verandert", verklaart vakbondsvoorzitter Jaap Smit. Pas als de Nederlandse burgers weer perspectief hebben, valt er volgens het CNV "te praten over het op orde brengen van het huishoudboekje van de overheid".

Koopkracht

Abvakabo FNV zegt dat de salarissen van ambtenaren en mensen in de zorg al sinds 2011 stilstaan. Over een periode van 4 jaar zouden zij daardoor 5000 tot 11.000 euro mislopen. "Deze werknemers hebben de afgelopen jaren al zwaar aan koopkracht ingeleverd. De bezuinigingsplannen zullen de Nederlandse economie alleen maar verder doen verslechteren en de werkloosheid doen stijgen." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Marijnissen

7 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 07-03-2013 21:48.

Top