ACTUEEL

Christelijk centrum verslavingszorg is failliet

Stichting Intro, een christelijk centrum voor verslavingszorg in Nijkerk, is failliet. Enkele maanden geleden verbood minister Edith Schippers van Volksgezondheid het centrum al om nog nieuwe cliënten aan te nemen, aangezien de zorg bij voortduring ontoereikend was.

Christelijke zorg

Stichting Intro en het daarbij behorende Jezus Centrum voor psychosociale zorg werden 8 jaar geleden opgericht door een welgestelde zakenman uit Nijkerk. Zijn opvang en begeleiding waren in bepaalde kerkelijke kringen lange tijd populair. Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de minister in november bevolen dat de instelling haar activiteiten per direct moet stoppen. De zorginstelling moest alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat ze volgens de inspectie niet in staat was de zorg te leveren onder de juiste voorwaarden.

Fraude met pgb

De 48-jarige directeur en oprichter zit echter sinds oktober in voorarrest op verdenking van mishandeling, witwassen en fraude. Hij zou onder andere gerommeld hebben met persoonsgebonden budgetten van cliënten. In deze zaak zijn nog vijf anderen aangehouden, die in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten zijn. De zaak tegen de directeur dient in maart voor de rechtbank in Arnhem. (ANP)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top